Blog 3: Kleine stapjes… maar we zijn op weg!

We hebben zeker niet stilgezeten na de eerste Meet & Greet in juni!

Allereerst zijn we in gesprek gegaan met de gemeente Bergen op Zoom. We hebben onze wensen doorgenomen en we zijn gaan kijken naar mogelijke locaties om onze dromen te realiseren. En daar zitten zeker mogelijke opties tussen! Ook met makelaar Helmig hebben we een goed en verhelderend gesprek gehad. Hij heeft veel contacten in de regio met mensen die (mogelijk) hun pand of perceel in de verkoop willen doen. En tenslotte zijn we ook voor een vrijblijvend gesprek bij dlb notarissen geweest. We hebben daar toelichting gekregen op de mogelijke vormen waarin we ons kunnen gaan organiseren: een stichting of vereniging, vereniging van eigenaren en allerlei varianten. Er valt nog een hoop te beslissen!

Ondertussen kijken we onze ogen uit bij andere initiatieven die vaak al wat verder in het proces zijn. Zo waren we bij Land van Een in Friesland, waar ze een fraaie woning met stro en leemstuc hebben gerealiseerd samen met Mas con Menos. En hebben we een Summerschool bijgewoond van Jan Willem van der Male. Hij is oprichter van de Tiny House Academy en er volgde een interessante discussie over hoe je samen met gemeente en instanties realisatie van dergelijke burgerinitiatieven mogelijk kunt maken, ook in Bergen op Zoom.

Strohuis Land van Een, Surhuizum (Friesland)

De komende weken blijven we inspiratie opdoen en informatie vergaren. We hebben een vragenlijst ontwikkeld, waarin we geïnteresseerden vragen om hierin aan te geven waar hun wensen en grenzen liggen. Daarmee kunnen we naar een gezamenlijk pakket van eisen toewerken. Mocht je geïnteresseerd zijn om in EcoBoZ te participeren, laat dan hier je gegevens achter en wij sturen je de vragenlijst toe.

Graag zien we jullie weer op zondagmiddag 30 september bij Café Atelier in Bergen op Zoom. We gaan dan verder in op de gemeenschappelijke wensen en grenzen, en kijken naar de mogelijkheden om die wensen te gaan realiseren. Graag tot dan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *